Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A bosszúálló (BENovelas)

A bosszúálló
 
 
1. A mindössze 15 éves Sofia a Del Ojos család birtokán dolgozik lovászként. Don Ignacio del Ojos fia Felipe szemet vet a szegény lányra. Megfenyegeti ha nem lesz az övé kitoloncoltatja az országból mert Sofia illegális bevándorló. A lány ennek ellenére sem akar a férfival együtt lenni de Felipe aznap éjjel megerőszakolja a szegény lányt. Tettének következménye lesz. Sofia hamarosan megtudja hogy állapotos. Amikor ezt közli Felipével a férfi közli vele hogy elveszi feleségül és a Del Ojos ház úrnőjévé teszi. Hónapokkal később miután Sofia megszüli a kislányát Felipe elveszi elveszi tőle a gyereket majd értesíti a bevándorlási hivatalt. Sofiát kitoloncolják Miamiból. A fájdalomtól szenvedő lányt visszaviszik Mexikóba. Sofia állást kap Don Erasmo Cienfuegosnál. Az idős ember nagyon megkedveli a szerény lányt. Erasmo fiának Juannak megtetszik a fiatal lány de megtudja hogy még kiskorú. Sofia bevallja Erasmonak hogy mi történt vele. Arra kéri a férfit hogy segítsen neki megszeretni a lányát. Don Erasmo örökbe fogadja Sofiát és lányaként neveli tovább. Sofia megesküszik hogy bosszút fog állni a Del Ojos család minden tagját beleértve Felipén aki miatt nem nevelheti fel a kislányát. 20 évvel később Sofia visszatér Miamiba Don Erasmo társaságában aki ekkor már beteg.

2. A halálos ágyán Erasmo arra kéri Sofiát hogy mondjon le a bosszúról de a lány hajthatatlan. Nem akarja annyiban hagyni a dolgokat. Az első dolga hogy megismerje a lányát akit évekkel ezelőtt elvettek tőle. Erasmo temetésén Juan megígéri Sofiának hogy mindenben támogatni fogja. Sofia lánya Martina hazatér a Del Ojos házba a nagynénjável Debora-val. Don Ignacio nagy ünnepséget rendez az unokája tiszteletére. Martina abban a tudatban nőtt fel hogy az anyja egy autóbalesetben halt meg. Felipe húga Salvadora egy rossz indulatú nő. A férje Alvaro boldogtalan a nő mellett. A férfinak van egy sötét titka. Don Ignacio ölte meg az apját de a férfi erről semmit sem tud. Alvaro kisfiú volt amikor Ignacio a szeme láttára lőtte agyon az apját. Ezután az anyja nevelte fel akkor Alvaro neve Adolfo volt. Új nevet vett fel Alvarot és hamarosan hivatalosan is ez lett a neve. Az anya feleségül ment egy milliomoshoz de amikor Alvaro nagykorú lett meghalt. Alvaro anyja is nem sokkal később hunyt el. A férfiból sikeres gazdag ember lett. Ezután Miamiba jött és Alvaroként megismerkedett Salvadorával majd feleségül vette. 2 éve már a férje de Alvaro fejében csak a bosszú jár. Sofia megtudja hogy a Del Ojos házban ünnepséget rendeznek és ennek alkalmából úgy dönt hogy ellátogat. Arra kéri Juant hogy ksérje el a partira.

3. Sofia úgy dönt hogy Amelia Velasco néven mutatkozik be a Del Ojos családnak. Nem akarja hogy bárki is felismerje őt. Az ünnepségen Martina összevész az apjával de Ignacio rendre utasítja a fiát. Amikor Sofia belép a Del Ojos házba megrohanják az emlékek. Ignacio és Felipe nem ismerik fel a nőt. Felipét lenyűgözi „Amelia” szépsége. Elhatározza hogy meghódítja. Alvaronak is megtetszik a lány de nem árulja el magát. Salvadora bevallja az apjának hogy a házassága zátonyra futott. Arra kéri Ignaciót hogy beszéljen Alvaroval. Sofia annyi év után találkozik Martinával a lányával. De titkolnia kell anyai érzéseit mert még nem jött el az ideje annak hogy Martina megtudja a teljes igazságot múltját illetően.

4. Sofia beköltözik a Miamiban vásárolt házba. Juan figyelmezteti hogy vigyázzon a Del Ojos családdal mert ha most nem bukott le azt a szerencsének köszönheti. Debora nem tudja elfelejteni Sofia arcát. Tudni akarja kicsoda ez a nő mert nekiismerős valahonnan. Sofia úgy dönt társulni fog Alvaroval a hajózási vállalatnál azonban Juan le akarja beszélni róla. Sofiát nehéz megállítani. Felipe üzenetet hagy a nő rögzítőjén. Meg akarja hívni vacsorázni mert feltett szándéka hogy meghódítja. Martina az étteremben találkozik Sofiával így a nő nagyon boldog lesz. Alvaronak sürgősen szüksége van egy társtulajdonosra ezért intézkedni kezd.

5. Sofia megtudja hogy nem nagyon foglalkoztak Martinával. Már majdnem bevallja az igazat ki is valójában amikor megjelenik Juan és ez megakadályozza abban hogy Sofia ostobaságot csináljon. Felipe úgy dönt hogy megkeresi Sofiát mert ha el is telt 20 év de nem tudta elfelejteni. A lány szinte a rögeszméjévé vált. Salvadora teherbe akar esni Alvarotól azonban nem tudja mi módon érhetné el a célját. Juan arra kéri Sofiát ne árulja el Martinának hogy ő az anyja mert beláthatatlan következményei lehetnek a tettének.

6. Sofia megfogadja Juan tanácsát. De szeretne közelebb kerülni a lányához. Felipe felfogad egy magánnyomozót hogy segítsen neki megtalálni a nőt. Szerencsére Sofia ezt meghallja amikor Alvaro irodájába megy. Amíg Felipe távol van Sofia kikeresi a nyomozó telefonszámát majd úgy dönt személyesen fog beszélni vele. Don Ignacio nem ért egyet azzal hogy Felipe keresi Sofiát mert nem akar botrányba keveredni. Juan fia Octavio Miamiba érkezik hogy segítsen az apjának. Sofia felkeresi Alvarot és felajánlja a férfinak hogy szívesen lenne társtulajdonos. A férfit ez boldoggá teszi de ekkor lé be Salvadora.

7.  Salvadora féltékenységi jelenetet rendez Alvaro irodájában de a férfi kitessékeli az irodájából. Sofiát boldoggá teszi a látvány de a lelke mélyén titkolja. Juan fia Octavio megmenti martinát egy bandától. A lány nagyon hálás neki. Octavio felajánlja neki hogy hazakíséri. Felipe arra kéri az apját hogy bízza rá az üzleti ügyeket. A férfi cálja az hogy megszabadul az öregtől mert nem akarja hogy az útjába álljon. Alvaro meghívja Sofiát ebédelni hogy megtárgyalják a közös vállalkozásuk menetét. A nő elhatározza hogy utánanéz a férfi múltjának mert tudni akarja ki lehet ő. Juan összefut Deborával a parton.

8. Salvadora arról panaszkodik Felipének hogy Sofia el akarja venni tőle a férjét. Ez természetesen Salvadora rögeszméje. Alvaro meghívja Sofiát a lakásába de a nő hallani sem akar róla. Juan rájön hogy szereti Deborát de tisztában van azzal hogy a nő egy Del Ojos. Octavio ismét találkozik Martinával de a lány attól tart hogy a fiú csak kihasználja. Felipe olyan szert szerez be mellyel elérheti hogy az apja lassú betegségben meghaljon. Don Ignacio a jachtklubban találkozik egy nővel kísértetiesen hasonlít a valaha elhunyt feleségére.

9. Don Ignacio megszólítja Gertrudist. A nő nem más mint Ignacio halott feleségének az ikertestvére. Gertrudis jól tudja hogy Ignacio ölte meg Dalmát mert az megcsalta egy másik férfival.. Dalma sosem volt boldog Ignacioval a szülei erőszakkal rákényszerítették a házasságra. Juan meghívja vacsorázni Deborát aki végül elfogadja a vacsorameghívást. Sofia és Alvaro eközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz de mindkét fél titkolja ezt. Martina és Octavio moziba mennek de miután kiérnek az épületből a banda aki megtámadta Martinát ismét akcióba lép és fegyvert fognak a párra. Salvadorán annyira elhatalmosidik a féltékenység hogy elkezd kutatni a férje holmijai között aztán talál egy képet Alvaro anyjáról. Octaviot és Martinát elrabolják majd a banda egy gyárba viszi őket.

10. Egy ügyes trükk segítségével Octavio és Martina megszöknek és a fiú értesíti az apját hogy egy elhagyott gyárépületben vannak. Juan értesíti a rendőrséget majd mire kiérnek a bandát sikerül elkapni. Martina hálás Octavionak hogy megmentette. Ignacio meghívja Gertrudist hozzá ebédre mivel nagyon hasonlít Dalmára. Ignacio nem tudja hogy Gertrudis a felesége ikertestvére. Sofia megtudja hogy mi történt de Juan leszidja mert ahelyett hogy Alvaroval dolgozik inkább azzal foglalkozna hogy visszaszerezze a lányát. Sofia összevész Juannak mert igazságtalannak tartja mindazt amit a férfi neki mondott.

11. Sofia bevallja Juannak hogy szereti Alvarot de ez nem tántorítja el a bosszújától. Juan úgy dönt hogy ő mondja el Martinának az igazat de Sofia arra kéri hogy ne tegye. Ignacio barátja Maximo és annak fia Junior üzletelni akar az öreggel. Ignacio arra gondol ha Martina hozzámenne Juniorhoz egyesülne az üzlet így minden a családban marad. Martina azonban nem akar hozzámenni Juniorhoz mert Octaviot szereti ámbár ezt titkolja. Gertrudis meg akarja szerezni Ignacio üzleteinek iratait hogy áttekintse. Azt akarja hogy kisemmizze a férfit mert így akar bosszút állni a testvére haláláért. Octavio bevallja az apjának hogy szereti Martinát.

12. Juan megijed Octavio szavaitól. Ezt elmondja Sofiának aki örül a hírnek mert Octaviot jól ismeri és tudja hogy a fiú boldoggá tenné a lányát. Gertrudis hajlandó elmenni Ignacio házába de csak azért hogy valahogy átkutassa az irodáját. Felipe felhívja a magánnyomozót aki közli a férfival hogy Sofia meghalt. Felipét lesújtják a történtek mert valahol szerelmes volt a lányba de csak egy kaland erejéig. Debora egyfolytában csak Juanra tud gondolni de úgy dönt hogy megpróbálja elfelejteni a férfit. Martina megtudja hogy a nagyapja komolyan gondolta azt hogy máshoz adja feleségül ezért felhívja Octaviot hogy szöktesse meg őt.

13. Octavio megígéri Martinának hogy kitalál valamit. A fiú az apjához fordul segítségért aki Sofiával próbál találni valamilyen megoldást. Salvadora kérdőre vonja Alvarot a fényképpel kapcsolatban a férfi közli vele hogy a képen látható nő az anyja. Gertrudis végre elfogadja Ignacio meghívását. Amikor véget ér a vacsora titokban bejut a dolgozószobájába hogy átkutasson minden zugot. Bizonyítékokat akar szerezni Ignacio ellen. Sofia meglátogatja Martinát de hangokat hall a dolgozószobából. Hamarosan rányit az éppen kutató Gertrudisra. Az asszony megpróbálja kimagyarázni a dolgot. Sofia rájön hogy nem csak ő az egyetlen aki Ignacio vesztét akarja. Gertrudis elárulja a nőnek kicsoda is valójában.

14. Sofia egyességet köt Gertrudissal és arra kéri hogy másnap keresse fel a házában. Megígéri hogy nem árul el semmit. Alvaro közli Salvadorával hogy el akar válni tőle de a nő ebbe nem hajlandó belemenni. Inkább meghal minthogy lássa a férjét egy másik nővel. Martina Octavio miatt szenved de Sofia megpróbál lelket önteni belé. Felipe megtudja hogy „Amalia” a házban van ezért kivárja a megfelelő pillanatot hogy elcsábítsa. Juan és Debora együtt vacsoráznak majd bevallják egymásnak hogy szerelmesek. Felipe megpróbálja megkörnyékezni Sofiát de a nő nem hagyja magát. Alvaro végre elhagyja Salvadorát.

15.  A dühöngő Salvadora bosszút esküszik Alvaro ellen. Gertrudis nem akar lefeküdni Ignacioval sőt egyre jobban gyűlöli. Felipe megtudja hogy „Amalia” Alvaro cégénél dolgozik. Juan és Debora között egyre több lesz egyszerű kapcsolatnál ugyanis már az ágyat is megjárják. Alvaro elviszi Sofiát a jachtján majd egy lakatlan szigetre mennek. Juan sehol sem éri el a nőt. Ignacio felhívja Gertrudist és arra kéri hogy legyen a felesége. A nő azonban gondolkodni akar rajta. Octavio felkeresi Don Ignaciot és arra kéri hogy engedje meg Martina és az ő kapcsolatát. Ignacio azonban erről hallani sem akar. Közli Octavioval hogy Martina már el van jegyezve mégpedig Juniorral. Alvaro bevallja Sofiának hogy miért lett Salvadora férje. A nő megtudja hogy a férfinak is jó oka van gyűlölni a Del Ojos családot.

16. Sofia úgy dönt hogy egyenlőre semmit nem árul el Alvaronak a tervéről. Felipe és Ignacio úgy döntenek hogy minél hamarabb megkötik az üzletet Maximo Duarteval hogy a Del Ojos család tovább tudjon terjeszkedni. Alvaro és Sofia együtt töltik az éjszakát azonban reggel Sofia úgy dönt hogy kilép a hajózási vállalattól és mindent bevall Martinának. Azt szeretné ha a lánya, Juan és Octavio végre vele menne Los Amgelesbe. Ignacio meghívja Juniort hozzájuk vacsorára hogy összehozza Martinával. A lány azonban közli a nagyapjával hogy nem akar hozzámenni egy olyan férfihoz akit nem szeret. Debora Juan lakásában tölti az éjszakát.

17. Martina úgy dönt hogy megszökik Octavioval és maga mögött hagyja az eddigi életét. Gertrudis lánya Isabel Miamiba érkezik ugyanis meg akarja akadályozni hogy az anyja hibát kövessen el. Salvadora bemegy Alvaro irodájába és fegyvert fog a férfira. Közli vele ha nem tér vissza hozzá megöli. Sofia azonban titokban értesíti a rendőrséget akik időben érkeznek és letartóztatják az őrült nőt. Juan őrültségnek tartja Octavio gondolatát miszerint a fia megszöktetné Martinát. Sofia sem tartja jó ötletnek mert ismerve Ignacio gonoszságát Octaviot könnyen elintézné. Octavio nem is tudja hogy ki is Martina ill. Sofia. Juan ezt nem mondta el neki. Sofia aznap délután megkeresi Martinát és arra kéri hogy ne csináljon ostobaságot.

18. Martina bevallja Sofiának hogy a nagyapja hozzá akarja adni Juniorhoz pusztán üzleti célból. Sofia elhatározza hogy valamilyen módon megakadályozza az esküvőt mert nem akarja hogy a lánya is boldogtalan legyen. Felipe úgy dönt hogy egyenlőre még nem öli meg az apját mert szüksége van rá. Isabel közli az anyjával ha nem hagyja ott Ignaciot akkor mindent elmond a férfinak. Gertrudis azonban közli Isabellel hogy Ignacio az apja. Amikor Dalma titokban más férfiakkal találkozott sokszor Gertrudis adta ki magát Ignacio feleségének és az egyik estén megfogant Isabel. A lány tehát szintén Del Ojos.

19. Isabel nem hiszi el az anyja szavait de a nő ragaszkodik az állításához. Sofia arra kéri Juant hogy segítsen neki „elrabolni” Martinát az esküvője napján majd együtt Los Amgelesbe mehetnének és elfelejthetnék a Del Ojos családot mindörökre. Juan támogatja és elhatározza hogy segíteni fog. De azzal a feltétellel hogy Sofiának el kell felejtenie Alvarot. Debora hátrahagy egy búcsúlevelet Juannak melyben azt írja hogy nem szereti őt. Amikor a férfi elolvassa nagyon szomorú lesz. Junior a szerelmével ostromolja Martinát de a lány nem akarja látni. Közli vele hogy nem szereti őt mert a szíve másé. Junior meg akarja tudni az illető nevét.

20. Junior kényszeríti Martinát hogy árulja el neki a szerelme nevét de a lány erre nem hajlandó. Gertrudis nem törődve a lánya aggódásával úgy dönt hogy hozzámegy Ignaciohoz feleségül hogy aztán megkopassza a férfit. Isabel szerint nem csak a bosszú hanem a kapzsiság is hajtja az anyját. Debora megtudja hogy kisbabát vár Juantól. Elvetetni nem akarja. Salvadora egyre többet iszik mert nem tud beletörődni Alvaro elvesztésébe. Amikor Debora próbálja megnyugtatni Salvadora lelöki a lépcsőről. Debora a kórházban elvetél. Felipe megtudja hogy Junior egy gazember és ezt elmondja Ignacionak.

21. Ignacio a hallottak ellenére sem mond le a tervéről. Felipe úgy dönt hogy a saját kezébe veszi az irányítást. Meg akarja ölni Ignaciót hogy övé legyen a vagyon. Nem akarja engedni hogy Martina boldogtalan legyen. Még az üzlet miatt sem. Maximo lánya Betania szeretné vezetni az apja vállalatát de Junior azt bizonygatja hogy jól ért az üzlethez. Debora találkozik Juannal a klinikán de a nő nem vallja be neki hogy tőle volt terhes. Juan ki akarja deríteni mi lehet az oka annak amiért Debora nem viszonozza ez érzéseit. A nőnek van egy szörnyű titka. Amikor férjhez ment a nászéjszakáján az újdonsült férje erőszakoskodott vele és Debora önvédelemből megölte. Balesetként könyvelték el az esetet holott gyilkosság történt.

22. Debora úgy dönt még Juannak sem árulja el az igazat mert fél attól hogy a férfi ezért elhagyná. Salvadora hibásnak érzi magát a történtekért ezért elhatározza hogy nem iszik többet. Debora semmiképp nem akarja hogy Juan megtudja azt hogy terhes volt. Ignacio megkéri Gertrudis kezét az asszony beleegyezik a házasságba. Felipe gyanakodni kezd a nőre. Úgy dönt hogy szemmel fogja tartani. Debora kijön a kórházból de mikor hazaér az ajtóban találja Juant aki arra kéri hogy legyenek együtt. Sofia nem avatja be Alvarot a tervébe mert attól tart hogy a férfi elárulná. Ignacio megköti a szerződést Maximoval.

23. Junior alig várja hogy feleségül vegye Martinát. Ignacio kitűzi az esküvő napját aminek a lány nem nagyon örül. Debora arra kéri Juant hagyja békén mert vele nem lesz soha boldog. Sofia megtudja mikor lesz Martina esküvőjének napja. Felbérel néhány embert hogy rabolják el a lányt mert nem akarja hogy ő is boldogtalan legyen. Sofia azt tervezi hogy nem dolgozik együtt Alvaroval és elhatározza hogy hazautazik Los Angelesbe. Ignacio Las Vegasban elveszi Gertrudist de a nászéjszakán a nő megpróbálja megölni azonban a terve nem sikerül.

24. Alvaro éppen kijön a bárból amikor Salvadora fegyvert fog rá és rálő a férfira. Alvaro súlyosan megsebesül és kórházba kerül. Az őrült Salvadora menekülni kényszerül. Debora értesül a történtekről. Martina nem bírja tovább Junior zaklatását amikor a férfi közeledni próbál hozzá a lány megfenyegeti. Megpróbál szabadulni ebből a reménytelen helyzetből. Isabel megtudja hogy az anyja hozzáment Ignaciohoz. A hírnek nem nagyon örül mert ezzel az anyja veszélybe kerül. Alvaro kómába esik. A rendőrség nem tudja ki lőtt rá a férfira. Salvadora a jachton húzódik meg amíg lecsillapodnak a kedélyek. Felipe felhívja Sofiát és arra kéri hogy találkozzon vele a Dock Bay hotelban mert fontos ügyről van szó.

25. Sofia megtudja hogy mi történt Alvaroval. Amikor bemegy a klinikára hogy meglátogassa a férfi szobájában rajtakapja Salvadorát amint éppen meg akarja ölni. Sofia azonban megmenti Alvarot majd értesíti a rendőrséget. Salvadorát üldözőbe veszik végül egy rendőr lelövi. Salvadora súlyosan megsérül. Gertrudis talál egy iratot amely Ignacio ellen szól. Elmegy a lányhoz hogy rejtse el és ha történik vele valami használja fel. Ignacio megtudja hogy a lánya kórházba került. A hírtől összeomlik és infarktust kap. Felipe abban reménykedik hogy az apja hamarosan meghal. Alvaro végre magához tér és ő is értesül mindenről.

26. Salvadorát megoperálják. Sofia is elmegy a klinikára de nem sajnálja a Del Ojos családot. Martina esküvőjét bizonytalan időre elhalasztják. Alvaro megtudja hogy Sofia felbontotta vele a szerződést és hogy a nő hamarosan elmegy. Isabel úgy dönt hogy a Del Ojos házba költözik mert nem akarja hogy az anyja veszélyben legyen. Ignacio nekiesik Alvaronak mert a férfit okolja Salvadora tragédiájáért. Debora egy levélben leírja az igazságot Juannak de végül elégeti mert nem akarja hogy bárki is megtudja a súlyos titkát.

27. Az orvosok közlik Ignacioval hogy Salvadora megbénult és sajnos a nő nem tud kommunikálni a külvilággal. Olyan mintha egy élőhalott lenne. Alvaro nem tesz feljelentést és úgy dönt hogy a történtek ellenére is a nő mellett marad. Juan Sofia oldalán vígasztalódik. Octavio megszökteti Martinát az éjszaka közepén és elviszi az apja jachtjára. Debora továbbra is szenved a Juan iránt érzett szerelemtől. Isabel a Del Ojos házba költözik hogy az anyja mellett maradjon. Gertrudis ennek nagyon örül így nem lesz egyedül. Amikor Sofia belép a szállodai szobába Felipe hátulról ölelgetni kezdi de a nő megpróbál elrohanni.

28. A részeg Felipe megpróbálja megerőszakolni Sofiát de a nő egy üveggel fejbevágja és a férfi összeesik. Sofia Juan segítségét kéri mert attól fél hogy megölte Felipét. Juan azt javasolja a lánynak hogy értesítse a rendőrséget és a mentőket majd tegyen vallomást amíg ő odaér a kapitányságra. Alvaro visszaköltözik a Del Ojos házba de nem szívesen teszi. Salvadoráról kiderül hogy teljesen rendbejött csak megjátsza a férje lőtt a nyomorék nőt. Sajnálatot akar ébreszteni a férjében hogy így örökké maga mellett tarthassa Alvarot.

29. Juan kihozza Sofiát a rendőrségről. Felipe nem emel vádat a nő ellen de a férfi továbbra is meg akarja szerezni a nőt ugyanis nagyon emlékezteti őt a szegény Sofiára. Juan figyelmezteti a nőt hogy Felipe sokkal veszélyesebbnek bizonyult ahogyan azt korábban gondolták. Juan arra kéri hogy ne kerüljön a férfi közelébe mert sokkal nagyobb bajba is kerülhet miatta. Sofia azonban meg akarja bosszúlni mindazt amit 20 éve vele tettek. Gertrudis talál egy titkos alagutat Ignacio könyvespolca mögött. Rájön hogy a férfinak van egy szigorúan féltve őrzött titka. Ignacio emberkereskedelemmel foglalkozik már évek óta.

30. Gertrudis olyan iratok birtokába jut amivel Ignacio hatalmát végleg le tudná dönteni. Úgy dönt hogy Isabel segítségét kéri abban hogy a lány elvigye a rendőrségre hogy azok letartóztassák a férfit. Elérkezik Martina esküvőjének napja. Sofia jelt ad az embereinek hogy indulhatnak. A terv sikerül mert Martinát sikeresen elrabolják majd elviszik a rapülőtérre ahol Octavioval elutazik Los Angelesbe. Junior nagyon mérges. Elhatározza hogy fizetni fog váltságdíjat csak hogy Martinát elengedjék. Sofia értesül arról hogy Alvaro visszament a feleségéhez. A nő azt hiszi azért tette mert még mindig szereti Amadorát. Hátrahagy egy búcsúlevelet Alvaronak majd fogja magát és Los hazautazik Los Angelesbe.

 31. Alvaro megkapja Sofia levelét de úgy dönt hogy nem tesz semmit. Salvadora majdnem lelepleződik az apja előtt. Martina jól érzi magát Los Angelesben bár aggódik amiatt hogy Junior majd megtalálja őt. Octavio azonban megnyugtatja. Juan felhívja Deborát de a nő letagadtatja magát és úgy dönt nem beszél a férfival. Alvaro megtudja hogy Gertrudis miért is ment hozzá Ignaciohoz. A férfi segíteni akar az asszonynak abban hogy tönkretegye a férfi életét. Felipe úgy dönt hogy kiveti a hálóját Isabelre azonban a nő közli vele hogy nem az esete. Martina megtudja hogy terhes Octaviotól. A lány rejtett számról hazaszól hogy nyugodjanak meg kiszabadult de egyedül akar lenni. Sofia örülne ha a lánya hozzámenne Octaviohoz mert akkor Ignacio és a kis üzlete végre befuccsolna.

32. Martina úgy dönt hogy feleségül fog menni Octaviohoz. Sofia gartulál neki. Juan azt javasolja a nőnek hogy árulja el Martinának az igazságot azonban Sofia még nem akar beszélni. Alvaro bevallja Gertrudisnak hogy miért is van a Del Ojos család közelében. Arra kéri az asszonyt hogy fogjanak össze közösen abban hogy tönkretegyék Ignaciot. Isabel attól fél hogy az anyja bosszúja miatt ő is szenvedni fog. Las Vegasban Octavio elveszi Martinát majd a nászéjszakán majd csodálatos nászéjszakát töltenek el együtt. Barajas nyomozó felkeresi Ignaciot hogy kikérdezze mit tud az embercsempészetről. Alvaro megtudja hogy a rendőr annak idején az apja halála ügyében is nyomozott. Nem fedi fel előtte kilétét.

33. Ignacio ügyesen félrevezeti Barajast. Octavio és Martina hazatérnek Los Angelesbe. Sofia nem tudja elfelejteni Alvarot pedig mindent megtett azért hogy kiverje a fejéből azonban eddig nem járt sikerrel. Isabel bevallja a férfinak hogy tetszik neki azonban Alvaro nem tudja viszonozni. Salvadora úgy dönt hogy meggyógyul de továbbra és nyomoréknak akarja tettetni magát. Alvaro felhívja Dr. Palaciost aki kezelésbe venni a feleségét. Salvadora úgy dönt hogy lefizeti az orvost mert nem akar lelepleződni Alvaro előtt. Junior felbérel egy magánnyomozót hogy keresse meg Martinát mert el akarja venni feleségül a lányt.

34. Sofia vissza akar menni Miamiba de Juan nem ért vele egyet. Alvaro azt akarja hogy nyomozzanak ismét az apja halála ügyében ugyanis le akarja csukatni Ignaciot. Salvadora megmozgatja a kezeit megjátsza hogy kezd beszélni. Debora értesíti Alvarot. Gertrudis megígéri a lányának ha véget ér a bosszúja elmennek messzire. Isabel fel akarja használni az Ignacio elleni papírokat hogy legyen vége ennek a lidércnymásnak. Egy titokzatos telefonáló felhívja Deborat és közli a nővel hogy tudja mit tett a nászéjsazkáján. Debora pánikba esik mert attól fél kiderül mit tett. Sofiát rémálmok gyötrik a múltjával kapcsolatban.

35. Debora felhívja Juant és arra kéi hogy segítsen neki mert nagy bajban van. Kiderül hogy a Deborát felhívó férfi valójában a halottnak hitt férje Fabian. A férfi feltett szándéka hogy bosszút álljon Deboran amiért majdnem meggyilkolta. Maximo sűrgeti Ignaciot. A férfi kijelenti ha Junior nem veszi el Martinát akkor a kettejük üzletének vége. Ignacio nem tudja mit tegyen. Sofiák elhatározzák hogy visszatérnek Miamiba. Martina nagyon aggódik azért hogy kiderül feleségül ment Octaviohoz. Debora este a parkban sétál amikor Fabian rátámad. A férfi maszkot visel ezért a nő nem ismeri fel. Fabian halálosan megfenyegeti Deborát.

36. Ignacio megtudja hogy a Del Ojos vállalat kezd a csőd felé menni. Ez pedig nem jó. Ha Maximo visszakéri a befektetéshez szükséges pénzt akkor végleg eladósodik. Juan megígéri Deborának hogy amint teheti visszatér és együtt lehetnek. Pár hónappal később Martina kislányt szül. Octavio nagyon repes az örömtől. Sofiának eszébe jut amikor a világra hozta Martinát. Debora elhatározza hogy feladja magát mert nem akar egész életében rettegésben élni. Sofiák visszatérnek Miamiba. Salvadora megjátssza a teljesen meggyógyult nőt. Már rendesen jár. Alvaro elhatározza hogy elhagyja mert meg akarja keresni Sofiát.

37. Salvadora meg akarja akadályozni azt hogy Alvaro elhagyja.  Martina és octavio megjelennek a Del Ojos házban a kislányukkal. Felipe és Ignacio nagyon meglepődik. Felipe felelőségre vonja a lányát hogy mit keres Octavioval. Martina bejelenti hogy ő és Octavio férj és feleség. Ignacio nagyon mérges lesz és közli Martinával hogy kitagadja. Octavio azonban megvédi a lányt és közli Ignacioval hogy azért ment hozzá mert szereti Martinát. Ignacio fegyverrel kergeti el a fiatalokat és megfenyegeti Martinát ha visszatér megöli Octaviot. 

38. Martina teljesen kiábrándul a nagyapjából. Amikor Sofia tudomást szerez a történtekről elhatározza hogy mindent bevall a lányának. Az a célja hogy maga mellé állítja és így közösen tehetik tönkre a Del Ojosokat. Juan találkozik Deboraval és a férfi ismét megpróbál a lány közelébe férkőzni. A háttérben Fabian figyeli őket. Sofia végre rőt vesz magán és mindent bevall Martinának. A lány megtudja Sofia az anyja.  Alvaro beadja a válópert mert egy percig sem akar együtt élni Salvadorával. Felipe ismét megkörnyékezi Isabelt. 

39. Salvadora nem tehet semmit mert Alvaro titokban elhagyja a Del Ojos házat. A féltékeny nő megpróbálja megakadályozni a válást. Debora bevallja Juannak hogy megölte a férjét a nászéjszakáján. A férfi azt javasolja a nőnek hogy tegyen vallomást a rendőrségen ám Debora nem akar börtönbe kerülni. Ignacio egyre rosszabbul érzi magát így elhatározza hogy bevonul egy klinikára hogy kivizsgáltassa magát. Gertrudisra bízza a ház vezetését azonban ezzel kihívja Felipe haragját. Fabian behatol a Del Ojos házba és széttúrja Debora szobáját majd kiírja a tükörre: „gyilkos”. Azt tervezi hogy hamarosan visszatér a nőhöz.

40. Fabian felesége Barbara ki akarja deríteni hogy mit titkol a férje. Debora arra kéri Juant hogy segítsen neki. Felipe gyanakodni kezd Gertrudisra de Isabel erre felfigyel és megpróbálja félrevezetni. Martina hírtelen rosszul lesz és kórházba kerül. Az orvos megállapítja hogy a lány idegei felmondták a szolgálatot. Sofia teljesen összeomlik. Alvaro meglátogatja majd a lány a férfi oldalán vígasztalódik. Isabel figyelmezteti az anyját hogy Felipe sejt valamit. Gertrudis úgy dönt hogy jobban oda fog figyelni nehogy lelepleződjön.

41. Alvaro tudni akarja hogy Sofia miért ment el. A nő bevallja neki a történetét hogy miért is gyűlöli ennyire a Del Ojos családot. Alvaro megtudja hogy Ignacio sokkal rosszabb mint gondolta. Elhatározza hogy segíteni fog a nőnek. Ismét elmondja neki hogy kisfiú korában a szeme láttára Ignacio végzett az apjával. Salvadora felbérel egy bérgyilkost hogy ölje meg a férjét mert nem akarja hogy a férfi más nőért hagyja el. Debra megtalálja Fabian zakójában Debora fényképét. Amikor a férfi hazajön Barbara kérdőre vonja Fabiant. 

42. Fabian elhiteti Barbarával hogy a képen látható nő egy titkárnő jelölt. Persze ezt a nő nem hiszi el viszont úgy tesz mintha azt tenné. Úgy dönt hogy felfogad egy magánnyomozót. Junior találkozik Martinával és szerelmet vall neki de a lány elküldi a férfit. Maximo megtudja hogy Martina már Octavio felesége és van egy közös lányuk. Ignacio nagyon rossz állapotban van. Dr. Carvajal közli a férfival hogy tumora van és kevés esélye van arra hogy megmeneküljön. Alvaro összefut Sofiával és arra kéri a nőt hogy adjanak egymásnak még egy lehetőséget mert biztos abban hogy még megmenthetik a kettejük szerelmét. 

43. Debora megijed a fenyegető üzenettől. Isabel Felipéről panaszkodik az anyjának. Gertrudis megfenyegeti a férfit ha bántja a lányát vele gyűlik meg a baja. Ignacio eltitikolja a betegségét a családja előtt és úgy dönt magánkezelésbe kezd. Sofia elfogadja Alvaro vacsorameghívását de továbbra is kételyei vannak a férfival kapcsolatban. Martina felkeresi az apját de amikor megérkezik a Del Ojos házba Ignacio kidobja a lányt és közli vele hogy többé nem az unokája. Felipe titokban belopódzik Isabel autójába hogy ott várjon a lányra. 

44. Az autópályán isabel megtudja hogy Felipe a kocsijában van de amikor megállna a férfi rátámad. Kis híján balesetet szenvednek. Ignacio megkezdi a kemoterápiás kezelést. Martina váratlanul összeesik és kórházba szállítják. Octavio mindvégig vele marad. Sofia megtudja az orvostól hogy Martina az őrület határán áll. Fabian elhiteti Barbarával hogy el kell utaznia néhány napra üzleti útra. A nő értesíti a nyomozót hogy kövesse a férjét. Debora arra kéri Juant hogy utazzanak el mert úgy érzi sehol sincs biztonságban. Junior megjelenik a klinikán de találkozik Octavioval. A két férfi összeverekszik Martina miatt. Sofia elhatározza hogy visszatér a hajózási vállalathoz de jól tudja hogy ott lesz a közelében Alvaro. 

45. Alvaro boldog mert Sofia újra a közelében lesz. Debora az este ismét meglátja az álarcos alakot ezúttal úgy dönt hogy a nyomába szegődik hogy kiderítse ki rejtőzik a maszk mögött. Azonban a sötétéségben nyomát veszti. Gertrudis halálosan megfenyegeti Felipét. Martina egyre rosszabbul van és elképzelhető hogy a lányt bolondok házába fogják zárni. Debora elmondja Juannak hogy a maszkos alak ismét zaklatja. Fabian megtudja hogy a feleségének új udvarlója van. Közelebb akar kerülni a férfihoz hogy megtudja mi köze Deborának hozzá. Sofia nem engedi hogy Martinát elmegyógyintézetbe zárják azt biztos nem bírná ki. Ignacio megtudja mi történt az unokájával de nem nagyon érdekli. Fabian felbukkan Juan irodájában. 

46. Fabian végre megismeri Juant akiben a riválisát látja. Deborának rossz előérzete támad. Salvadora elutazik Miamiból hogy ezzel megakadályozza a válását Alvaroval. Semmiképp nem akarja hogy a férfi eltűnjön az életéből. Sofia nem tehet semmit Martinát szanatóriumba csukják. Octavio próbálja elérni hogy a feleségét otthon kezeljék. Fabian üzletelni akar Juannal de ez csak egy ürügy. Barbara testvére Esperanza biztos abban hogy Fabian hűtlen. Dr. Claudio Ocampo megvizsgálja Martinát és megállapítja hogy lelki trauma miatt őrült meg a lány. Esperanza arra kéri Barbarát hogy titokban utazzanak Fabian után és majd közösen kiderítik mit is rejteget a férfi.  Claudio közli Sofiával hogy Martinát segíteni kell mindenben.

47. Ignacio nehezen viseli a kezelést. Sofia attól tart hogy Martina miatta őrült meg mert még korainak tartotta elmondania az igazat arról ki is az anyja. Felipe kihasználja az apja távollétét és alaposan átkutatja az irodáját. Úgy dönt hogy belefog egy vállalkozásba hátha valami jól sül ki belőlle. Barbara és Esperanza Miamiba jönnek. Juan meghívja Deborát vacsorázni. Octavio meglátogatja Martinát a klinikán de a lány nagyon rosszul van. Alvaro moziba viszi Sofiát hogy megnyugtassa. A nő teljesen össze van omolva. Debora meglátja Fabiant de férfi el akarja hitetni vele hogy a nővel csak a képzelet vezette félre.

48. Debora úgy érzi hogy kezd megőrülni. Claudionak megtetszik Martina. Fabian örül hogy minden a terv szerint megy. Felipe belevág az első üzletébe persze nem is sejti mennyire hülyén csinálja. Gertrudis megtudja hogy Ignacio rákos. A nő örül neki és úgy dönt hogy nem szól semmit. Isabel meglátja Salvadorát aki új külsővel tért haza. A nőnek az a célja hogy új asszonyként visszatér Alvaro életébe. Fabian álarccal megtámadja Deborat majd elrabolja a nőt. Sofia rájön hogy Alvaro nem csapta be őt. Elhatározza hogy minden más lesz mint azelőtt. 

49. Sofia elhívja Alvarot vacsorázni ezután moziba mennek. Claudio elkezdi Martina kezelését. Fabian úgy dönt nem öli meg Deborát hanem életben hagyja hogy a nő sokat szenvedjen. Juan bejelenti Debora eltűnését a rendőrségen. Martina a kezeléseknek köszönhetően jobban lesz de továbbra is zavart. Felipe megtudja hogy az apja halálos beteg. Igyekszik mindent elkövetni hogy előbbre hozza a halálát mert mindent meg akar szerezni. Isabelnek elege lesz a Del Ojos házban lévő életből és átmeneti ideig egy szállodába megy. 

50. Fabian állhangon felhívja Juant és közli vele hogy Deborát fogva tartja. Salvadora felbérel egy bérgyilkost hogy megölje Sofiát ugyanis így akarja elérni hogy Alvaro visszatérjen hozzá. Martina hamarosan kijöhet a klinikáról de folyamatos törődést igényel. Még mindig sebezhető a történtek miatt. Octavio igyekszik mindenben segíteni. Claudio felesége Solbella váratlan látogatást tesz a férje klinikáján de meglátja amint Claudio megöleli Martinát. A betegesen féltékeny nő jelenetet rendez mert azt hiszi hogy megcsalják. 

51. Octavio összefut Don Maximoval aki megfenyegeti hogy megöli. Debora megszökik Fabiantól ám továbbra sem tudja ki lehet az elrablója. Fabian nagyon dühös mert nem tudja terrorban tartani a nőt. Sofia hazaviszi Martinát a klinikáról. Nem is sejtik hogy Solbella követi őket. Fabian megtudja hogy Barbara és Esperanza Miamiban vannak. A hírtől nagyon felháborodik mert másként kell rendeznie a dolgait. Alvaro és Sofia elhatározzák hogy összeházasodnak előtte jobban meg akarják ismerni egymást és főleg meg kell oldani a problémákat. Juan úgy dönt hogy védelmet biztosít Deboranak. Isabel szállodába költözik. 

52. Gertrudis próbálja elérni Isabelt de a lány nem akar beszélni az anyjával. Ignacio végre hazatér. Junior megvárja míg Octavio elmegy majd felkeresi Martinát. Amikor a lány ajtót nyit elküldi a férfit de Junior azt szeretné ha Martina meghallgatná. Megpróbál visszaélni a helyzettel de Claudio időben érkezik és megmenti Martinát. Ignacio egyre rosszabb állapotban van. Alvaro elhatározza hogy felfedi a kilétét és azt javasolja Sofiának hogy ő is tegye azt. Felipét sürgetik a hitelezők. A férfi azonban nem tudja fedezni a költségeket. 

53. Claudio bevallja Martinának hogy szereti de a lány Octavioba szerelmes. Salvadora bérgyilkosa megvárja míg Sofia kijön az épületből majd lead néhány lövést. Szerencsére Sofiát nem találja el de a nő nagyon megrémül. Fabian felelőségre vonja Barbarát de Esperanza megvédi a testvérét. Juan biztosítja Deborát arról hogy a szenvedése nem tart sokáig. Octavio meglátja amint Claudio megcsókolja Martinát. A férfit elfogja a féltékenység. Alvaro sejti hogy Salvadora akarta megöletni Sofiát ezért felkeresi a feleségét a Del Ojos házban. Salvadora azonban mindent tagad. Alvaro megfenyegeti ha bántja Sofiát megöli.

54. Ignacio kórházba kerül. Sofia megtudja és úgy dönt hogy Alvaroval bemegy hozzá. Eljött az idő hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba. Alvaro meglátja egy régi ismerősét akivel sok éve találkozott. Ignacinak nincs sok ideje hátra. Gertrudis úgy dönt hogy hazaviszi a férjét hogy otthon ápolja. Felipe ki akarja deríteni Isabel címét hogy rendezze vele a számlát azonban rájön ha ártani fog a lánynak neki is problémája származhat. Martina nem érti miért olyan hűvös vele Octavio. A férfi nagyon féltékeny Claudiora. Junior úgy dönt megöli a dokit. 

55. Alvaro megfenyegeti Salvadorát ha nem egyezik bele a válásba akkor feljelenti őt. A férfi még mindig megteheti. Maximo megtudja hogy Ignacio súlyos beteg. Amikor a Del Ojos házba megy összefut Felipével. Közli a férfival ha 48 órán belül nem adja meg a tartozást vádat fog emelni. Felipe közli az apjával hogy Maximo követeli a pénzét. Solbella meg akarja menteni a házasságát azonban Caludio rá se néz. A nő Martinát okolja a történtekért ezért úgy dönt hogy elteszi láb alól. Salvadora aláírja a válási papírokat de megfogadja hogy megkeseríti Alvaro és Sofia életét. Felipe találkozóra hívja Maximot azzal a szándékkal hogy megölje a férfit. Juan arra kéri Deborát hogy költözzön hozzá és legyenek boldogok. 

56. Debora egyenlőre még nem akar Juanhoz költözni mert vigyáznia kell az apjára. Felipe agyonlövi Maximot aki meghal. A dolgot úgy állítja be mintha a férfi rablás áldozatává vált volna. Sofia délután elmegy a Del Ojos házba hogy felfedje a kilétét Ignacio előtt. Amikor a férfi meglátja Sofia elmondja neki ki is valójában. Ignacio sokkos állapotba kerül. Arra kéri Sofiát hogy bocsásson meg neki. A nő azonban gyűlöli amiért Felipével együtt elszakították őt Martinától. Fabian találkozik a strandon Salvadorával és rögtön megtetszenek egymásnak. 

57. Fabian megtudja hogy Salvadora Debora testvére. Salvadora Olaszországban élt mikor ő és Debora összeházasodtak. Sofia megtudja hogy Alvaro elvált Salvadorától. Most már semmi sem állhat az ő és a férfi útjába. Ignacio levelet ír Martinának melyben leírja mi mindent tett. Bocsánatot kér a lánytól mindazért amit vele tett. Délután Alvaro elviszi Salvaorához azt az iratot amiben az áll hogy véget ért a házasságuk. Távozáskor benéz Ignaciohoz majd elmondja a férfinak hogy ő az a kisfiú akinek az apját kegyetlenül megölte. 

58. Ignacio megtudja ki is Alvaro. Ez már nagyon sok a férfi számára. Alvaro közli Ignacioval hogy mivel már haldoklik nem foglalkozik vele majd távozik. Gertrudis azt tervezi hogy megöli az öreget de végül Isabel ráveszi hogy ne kövessen el ekkora őrültséget. Ignacio magához hivatja Alvarot és Sofiát valamint Martinát. Fabian informátorként akarja használni Salvaddorát ugyanis nem mehet a Del Ojos ház közelébe a felfogadott testőrők miatt. Martina hallani sem akar a nagyapjáról azonban Sofia megkéri hogy ezt tegye meg.

59. Sofia, Alvaro és Martina megjelennek a Del Ojos házban. Ignacio megkéri őket hogy bocsássanak meg neki a sok gonoszságért. Gertrudis belép a szobába és beáll negyediknek. Ignacio megtudja hogy Dalma ikertestvérét vette el. Ignacio újabb sokkot kap majd kómába kerül. Felipe elérkezettnek látja az időt hogy megölje az apját mert csak így kerülhet a Del Ojos család élére. Martina sajnálja a nagyapját. Claudio bevallja Solbellának hogy már nem szereti. Épp ezért ara kéri a feleségét hogy minél hamarabb váljanak el mert nem bír tovább vele egy fedél alatt élni. Debora sajnálja az apját azonban ez Salvadoráról és Felipéről nem mondható el. A férfi este bemegy az apja szobájába majd megöli Ignaciot.
 

60. Ignacio haláláról mindenki értesül. Felipe ünnepel ennek alkalmából. Már csak meg kell tudni mi áll az öreg végrendeletében. Barajas nyomozó látogatást tesz a Del Ojos házban Maximo halála ügyében. Martina újabb idegösszeomlást kap a nagyapja halála miatt. Sofia úgy érzi az egyik bűnös már megkapta a magáét viszont Felipe még hátra van. Salvadora és Fabian együtt tölti az éjszakát egy motelszobában. Barbara úgy dönt hogy elválik. Ennek Esperanza nagyon örül. Barbara beadja a válópert. Gertrudis örül Ignacio halálának így most már bátran felfedheti a kilétét mindenki előtt. Felipe végre kifizeti az adósságait.

61. A Del Ojos család ügyvédje Arturo Buonaventura kitűzi a végrendelet felolvasásának pontos időpontját. Mindenki nagyon izgatott. Az ügyvéd közli mindenkivel hogy Ignacio a halála előtt megváltoztatta a végrendeletet. Martina és Octavio házassága nagyon megromlik. Isabel visszatér a Del Ojos házba mert nem akarja egyedül hagyni az anyját. Felipe ennek nagyon örül így most közelebb kerülhet hozzá. Gertrudis figyelmezteti a lányát hogy vigyázzon Felipével mert a férfi rendkívül veszélyes. Sofia és Alvaro elhatározzák hogy Las Vegasban fogják megtartani az esküvőt. Junior magánnyomozót bérel fel hogy kiderítse ki ölte meg az apját. Martina belebotlik Solbellába. A nő mindenfélének lehordja a lányt. 

62. Barbara hazamegy Esperanzával. Fabian azonban nem törődik velük hanem igazából Deborára gondol. Kitalál valamit hogyan férkőzhetne a nő közelébe. Sofia, Alvaro és Martina kézhez kapnak egy levelet melyben egy meghívót találnak. Másnapra szól mert akkor olvassák fel Ignacio végrendeletét. Mindenki nagyon kiváncsi mi áll az iratban. Gertrudis összetűzésbe kerül Felipével. A férfi ki akarja penderíteni a házból mert úgy gondolja csak az útjában áll. Fabian felhívja Deborát és közli vele hogy fotók vannak a birtokában arról az éjszakáról amikor a nő megölte a férjét. Debora nem is sejti hogy a saját férje zsarolja őt. 

63. Sofia úgy gondolja hogy Martinának megárthat mindaz ami a Del Ojos házban fog történni ezért arra kéri a lányát hogy ne jöjjön velük. Martina azonban készen áll arra hogy szembenézzen a gondokkal. Juan és Octavio csodálják a lány bátorságát. Salvadora megtudja hogy ki is Alvaro valójában. A nő bosszút esküszik a férje ellen mert mindig is azt gondolta hogy Alvaro szerelemből vette feleségül. Fabian elhatározza hogy felfedi magát Debora előtt és sakkban fogja tartani. Juan úgy dönt hogy feleségül fogja venni Deborát. 

64. Debora elfogadja Juan házassági ajánlatát. Délután mindenki összegyűlik Ignacio végrendeletének felolvasásán. Amikor Felipe meglátja Sofiát, Martinát és Juant nagyon meglepődik. Hamarosan megjelenik az ügyvéd és felolvassa az iratot melyből kiderül hogy Amalia és Sofia egy és ugyanaz a személy. Felipe, Debora és Salvadora megtudják ki is Amalia valójában. Ignacio minden vagyonát és ingóságát Martinára és Sofiára hagyja de az a lekötése hogy a vagyont osszák szét Debora, Isabel és Gertrudis között. Alvaro is kap egy nagyobb összeget és egy beismerő vallomást. Elnézést kér tőle amiért megölte az apját. Felipe és Salvadora felháborodnak mert semmit sem kapnak ők csupán a házban maradhatnak. Ha valamelyik örökösnek baja esik azonnal vizsgálat fog indulni ellenük. 

65. Felipe és Salvadora hadat üzennek Sofiáéknak. Innentől kitör a háború. Sofia elhatározza hogy Martinával a Del Ojos házban fognak élni és Juan is oda fog költözni. Salvadora felbérel egy ügyvédet hogy megtámadja az apja végrendeletét. Felipe támogatja a testvérét mindenképp meg akar szabadulni az örökösöktől. Debora elmegy esküvői ruhát venni de meglátja a kirakat üvegén keresztül Fabiant. A nő azt hiszi hallucinál. Gertrudis összevész Feliével és a vita hevében a nő megüti a férfit mert az becsmérlő megjegyzéseket Isabelre. 

66. Felipe megfenyegeti Gertrudist hogy megöli Isabelt ha nem hagyja békén. Martina visszaköltözik az egykori szobájába. Sofia és Juan megkérik Alvarot hogy ő is költözzön a Del Ojos házba és éljenek együtt úgy mint egy család. A férfi beleegyezik. Aznap délután mindannyian beköltöznek az óriási házba. Felipe és Salvadora kidolgoznak egy stratégiát ugyanis nem akarják hogy sokáig egy fedél alatt éljenek az ellenségeikkel. Martina és Octavio szeretnének még egy gyereket. Debora ismételten látni véli Fabiant de a nő biztos abban hogy csak képzelődik. Már azt hiszi hogy Fabian szellemét látja maga előtt. 

67. Felipe úgy dönt hogy két részre osztja a házat ezért megjelöl bizonyos területeket. Salvadora kénytelen egy másik szobába költözni. Gertrudis elmondja Sofiának hogy Felipe megfenyegette. A nő ki akarja osztani azonban Juan megakadályozza ebben. Claudio meglátogatja Martinát és arra kéri a lányt menyjen el vele a kis birtokára. Természetesen Octavio is jöhetne. Solbella egyfolytában leselkedik a Del Ojos ház kapujában. Felipe meglátja és kérdőre vonja. Solbella elárulja a férfinak hogy Claudio doktor felesége. 

68. Felipe ördögi tervre készül. Szövetkezik Solbellával hogy elválassza Octaviot Martinától. Megígéri a nőnek hogy Claudiot segíti visszakapni. Junior hazatér és megtudja hogy mi történt. Megjelenik a Del Ojos házban hogy követelje azt az összeget amit még az apja adott kölcsön Ignacionak. Sofia úgy dönt hogy kifizeti a férfit és kitölti neki a tartozásról szóló csekket. Fabian követni kezdi Deborát az autójával a nő észreveszi de attól fél hogy újra csak képzelődik ezért egyre gyorsabban száguldani kezd végül kis híján baleset éri a nőt. 

69. Debora az őrület határán van. Az autója lerobban az út közepén. Értesíti Juant de a férfi telefonja ki van kapcsolva. Claudio miatt Martina és Octavio ismét összevesznek a lány úgy dönt egyedül utazik a doktorral. Sofia nagyon el van keseredve mert nem úgy alakulnak a dolgok ahogyan azt tervezte. Alvaro azt javasolja neki hogy utazzanak el örökre azonban Sofia maradni akar. Debora a forró országúton mászkál a nő rossz állapotban van. Nem sokkal később elájul. Azonban Fabian ott van és beteszi az autójába. Úgy érzi itt a megfelelő pillanat arra hogy felfedje kilétét a felesége előtt. Elviszi Deborát a lakásába. Juan aggódik a szerelméért mert sehogy sem tudja elérni. Salvadora összekap Sofiával a nappaliban. 

70. Amikor Debora meglátja Fabiant azt hiszi hogy halucinál azonban később ráébred hogy a férfi életben van. Debora nagyon meglepődik. Felelőségre vonja a férjét miért hitette el vele azt hogy meghalt. A férfi megvádolja azzal hogy megpróbálta megölni de Debora Fabian fejéhez vágja hogy erőszakoskodott vele és semmiképp nem hagyta hogy megerőszakolja. Fabian megfenyegeti a nőt ha nem marad vele feljelenti ráadásul megöli Juant. Debora azonban nem veszi komolyan. Úgy dönt hogy feladja magát a rendőrségen. 

71. Debora a rendőrség helyett elmegy Juanhoz és mindent elmond a férfinak arról amit Fabianról megtudott. Juan nagyon mérges lesz. Elhatározza hogy szerez egy jó ügyvédet. Fabian megtudja hogy mi történt úgy dönt hogy kitalál valamit. Salvadora és Felipe megpróbálnak megvesztegetni egy ügyvédet azonban a tervük dugába dől. Juan megdöbben amikor meglátja Fabiant mert a férfi az üzlettársa. Fabian megfenyegeti a férfit ha nem hagyja békén Deborat mindkettejüket megöli. Juan azonban rátámad a férfira. 

72. Fabian rálő Juanra aki összeesik. Fabian névtelenül értesíti a mentőket. Juan állapota nagyon súlyos sok vért vesztett. Sofia besiet a klinikára de nem mer szólni Octavionak. Salvadora találkozik Fabiannal akivel lefekszik. A férfi a nő segítségével alibit szerez. Ha Juan túléli megvádolja hazugsággal. Claudio közeledni próbál Martinához de a lány félreérti a dolgokat. Claudio bevallja Martinának hogy szereti. Tudni akarja lehet-e esélye vagy legyenek csak barátok. Octavio értesül arról mi történt az apjával ezért bemegy a kórházba. 

73. Juan kómába esik. Mindenki nagyon elkeseredik. Salvadora megtudja ki is Fabian valójában. Alvaro azt javasolja hogy tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen. Debora azonban fél attól ha elmegy a rendőrségre Fabian megvádolja azzal hogy annak idején a nászéjszakán megpróbálta megölni. Alvaro gyanítja azt hogy Debora titkol valamit. Miközben Sofiáék a klinikán vannak Felipe újabb titkos ügyletekben kezd. Claudio bocsánatot kér Martinától. Octavio sms-t küld a feleségének amiben leírja hogy mi történt Juannal. Martina azonnal hazautazik. Claudio úgy dönt hogy elfelejti a lányt mert Martina Octaviot szereti. 

74.  Sofia elhatározza hogy kezébe veszi a Del Ojos vállalat irányítását. Isabel odaadja a lánynak az Ignacio elleni bizonyítékokat az emberkereskedelemmel kacsolatban. Sofia úgy dönt hogy eljuttatja a rendőrségre. Alvaro öszekap Salvadorával mert a nő vissza akarja szerezni a férfit. Fabian megpróbálja megölni Juant azonban nem sikerül a terve mert megzavarják. Debora Sofia segítségét kéri mert nem tudja mit tegyen. A nő keresni kezd egy ügyvédet. Felipe megtudja hogy Sofia a cégnél dolgozik. Igyekszik megakadályozni hogy a nő kezébe terhelő bizonyítékok kerüljenek. Gertrudis elhatározza hogy elköltözik Isabellel. 

75. Solbella emlékezteti Felipét az egyességükre. A férfi meg akar szabaduni tőle mert attól tart hogy a nő képes fecsegni. Martina szeretne még egy gyereket. Salvadora arra kéri Fabiant hogy segítsen neki megtámadni az apja végrendeletét. Sofia átadja Barajas nyomozónak az iratokat mely tartalmazza Ignacio összes gaztettét. Felipe megtudja és fél attól hogy róla is kiderül néhány disznóság. Úgy dönt hogy betör éjjel az irodába. Ehhez Salvadora segítségét kéri. Barbara megtudja hogy ki is a férje. Esperanzával visszatérnek Miamiba hogy jól kiosszák a pasast. Felipe ellopja az apját terhelő iratokat a rendőrségről. 

76. Felipe és Salvadora megsemmisítik az ellopott iratokat. Solbella ismét összeveszik a férjével. Amikor Claudio bejelenti hogy el akar válni Solbella elővesz egy konyhakést és rátámad a férjére végül leszúrja. A nő elmenekül. A szomszéd értesíti a mentőket. Claudiot sikerül megmenteni. Juan végre magához tér a kómából. Debora ennek nagyon örül de a boldogsága nem tart sokáig ugyanis Fabian megjelenik a klinikán. Solbella Felipétől kér segítséget mert a rendőrség a nyomában van. Salvadora elhatározza hogy elintézi a nőt. 

77. Salvadora egy kővel agyoncsapja Solbellát majd a követ behajítja a tóba. A rendőrség nyomozást indít ismeretlen tettes ellen. Fabian megzsarolja Deborát ha nem marad a felesége megöli Juant. A nő elhatározza hogy a férfival marad mert nem akarja hogy Fabian bántsa Juant. Salvadora és Felipe háborút üzen Sofiának. A nő legszívesebben hazamenne Los Angelesbe de jól tudja hogy még maradnia kell. Barbara összevész a férjével Fabian erre megüti. Esperanza megfenyegeti Fabiant ha újra kezet fog emelni a testvérére megöli. Fabian mint ügyvéd megjelenik a Del Ojos házban és közli az örökösökkel kezdetét veszi a háború. 

78. Sofia intézkedni kezd mert jól tudja hogy Fabian illegális eszközöket vetett be hogy megtámadják Ignacio végrendeletét. Salvadorának rémálmai vannak. Alvaronak gondjai vannak a vállalatánál. Sofia megígéri hogy seígt neki. Fabian mindent elkövet hogy ne kerüljön ki vesztesként a nagy buliból. Debora meglátogatja Juant és elhiteti a férfival hogy szereti Fabiant. Juan azonban egy szavát sem hiszi el. Hosszas vita után a nő bevallja a férfinak hogy Fabian zsarolja. Juan úgy dönt hogy segíteni fog rajta. Azt javasolja Deboranak hogy utazzanak el titokban így Fabian nem árthat egyiküknek sem. Barajas nyomozó azt gyanítja hogy Maximo és Solbella halála összefügg de nincs bizonyítéka. 

79. Fabian nem találja sehol Deborát. Juant kiengedik a kórházból majd a nővel együtt Los Angelesbe utazik. A férfi felhívja Sofiát hogy ne aggódjon de arra kéri hogy ne szóljon senkinek arról hogy ő és Debora nincsenek az országban. Alvaro meglátja Fabiant Salvadorával. A férfi arra gyanakszik hogy van köztük valami. Barbara elhatározza hogy feljelenti a férjét azonban csak a házasságlevéllel tudná bebizonyítani. Barajas nyomozó ismét látogatást tesz a Del Ojos házban azonban csak Sofiát és Gertrudist találja otthon. 

80. Gertrudis hosszasan elbeszélget a nyomozóval. A nő elmondja neki hogy Felipe és Salvadora  mindenre képesek azért hogy elérjék a céljukat. A nyomozó megtudja hogy Gertrudis miért is ment hozzá Ignaciohoz. Barajas nyomozó azonban nem tartóztathatja le mert nincs elegendő bizonyítéka. Salvadora elárulja Fabiannak hogy annak idején Debora már terhes volt Juantól azonban egy baleset folytán elvetélt. Fabian megszállottan keresi a feleségét. Eközben Los Angelesben Juan elintézi hogy tegyék semmissé Debora házasságát. 

81. Debora házasságát felbontják. Barajas nyomozó figyelteti a Del Ojos házat. Juan magánnyomozásba kezd Fabian után mert le akarja csukatni a férfit. Alvaro és Sofia bejelentik hogy összeházasodnak. A nő partit rendez a Del Ojos házban majd Alvaro ráhúzza az eljegyzési a gyűrűt az ujjára. Salvadora nagyon szenved a történtek miatt azonban próbál erős maradni. Valamilyen módon meg akarja akadályozni a frigyet. Juan és Debora összeházasodnak. A nő nagyon boldog. Sofia és Alvaro felejthetetlen éjszakát töltenek el együtt. Reggel Sofia úgy dönt hogy egy másik házba költöznek a férfival mert egy percig sem akarnak tovább maradni a Del Ojos házban. Sofia vásárol egy nagyobb és tágas házat. 

82. Sofia és Alvaro beköltöznek az új házba. Barbara megtudja hogy nem tudja elintézni Fabiant ugyanis a férfi minden nyomot eltűntetett. Juan is ugyanezt deríti ki. Fabian ravaszabb. Martina sehogy sem tud teherbe esni hiába próbálkozik Octavioval. Claudio ki akarja deríteni ki ölte meg a feleségét. Felipe üzleti ügyei nem alakulnak fényesen. Salvadora azt tanácsolja hogy hamisítsák meg Sofia aláírását hogy így pénzt tudjanak kivenni a számláról. Felipe jó ötletnek találja. Alvarot ismeretlen hívások zaklatják de a férfinak fogalma sincs arról ki lehet a vonal másik végén. Claudio bemegy a rendőrségre hogy megtudja hol tartanak a nyomozásban. Tudni akarja ki ölte meg Solbellát. Juan és Debora friss házaspárként térnek vissza Miamiba. Amikor ezt Fabian megtudja nagyon mérges lesz.

83. Debora elhatározza hogy szembeszáll Fabiannal. A férfi rájön hogy a nő megerősödött. Claudio arra gyanakszik hogy a Del Ojos családnak köze van Solbella halálához. Sofia megtudja hogy kisbabát vár. A nő nagyon boldog. Martina elmegy egy nőgyógyászhoz hogy kivizsgáltassa magát. Octavio aggódik miatta. Debora és Juan beköltöznek Sofia új házába. Felipe és Salvadora örülnek annak hogy Sofia elköltözött. Fabian nem sokkal később megjelenik egy bőrönddel és közli a testvérpárossal hogy hozzájuk fog költözni. Gertrudis is Sofiához költözik Isabellel. Felipe nagyon nem örül annak hogy Fabian a Del Ojos házba költözött. Fabian kiterveli hogyan ölhetné meg Deborát és Juant. Alvaro és Sofia kitűzik az esküvő időpontját. Pontosan 3 hónap múlva tartanák meg a nagy eseményt.

84. Salvadora értesül Sofia és Alvaro esküvőjéről. Felipét kéri meg hogy segítsen neki a tervében. Fabian elmegy Deborához és megfenyegeti hogy megöli ha nem válik el Juantól. A lány azonban kihajítja. Fabian elhatározza hogy megöli amint alkalma lesz rá. Barbara felkeresi Sofiát és közli a nővel vigyázzon Fabiannal mert a férfi egy hétpróbás gazember. Salvadora és Felipe megszerzi Sofia aláírását így könnyen hamisítanak egy csekket. Egyenlőre csak kevesebb pénzt vesznek ki nehogy a nő gyanakodjon. Az orvos közli Martinával hogy nem lehet gyereke ugyanis az előző szülés közben komplikációk léptek fel.

85. Martina nem meri elárulni Octavionak hogy soha többé nem eshet teherbe. Csak Sofiának meséli el a történteket. Barbara feljelentést tesz Fabian ellen bigámia vádjával azonban csak akkor lehet eljárást indítani a férfi ellen ha előkerül a házasságlevél. Sofia rosszul lesz a cégnél. Attól fél hogy elmegy a gyerek. A doktor megállapítja hogy veszélyeztetett terhes és ha nem vigyáz magára elvetélhet. Alvaro úgy dönt ő fogja kézbe venni a vállalatot. Fabian nem örül neki mert a férfi nagyon ravasz. Fabian egy tetőről célba veszi Deborát és Juant.

86. Fabian célpuskája váratlanul szétesik így Debora és Juan megmenekülnek. Fabian nagyon mérges de rájön ha az örökösöknek baja esik akkor Felipe és Salvadora lesznek a gyanúsítottak. És ha őket elkapják Fabiannak is vége lesz. Claudio meglátogatja Martinát Sofia házában. A lány bevallja neki hogy nem lehet többé terhes. Octavio ezt meghallja és felelőségre vonja a feleségét. Martina minden elmond neki. Octavio megérti de arra kéri Martinát legyen vele mindig őszinte. Fabian megveszteget egy bírót hogy az ő oldalára kerüljön. Ez azt jelenti hogy Felipe és Salvadora elérték amit annyira akartak övék a vagyon. 

87. A megvesztegetett bíró Felipe és Salvadora javára dönt. Salvadora értesíi Sofiát hogy már az övék lett a Del Ojos család vagyona így ezzel együtt a Del Ojos ház is. Sofia rájön hogy csalás történt. Megkéri Juant nézzen utána ennek az ügynek. Salvadora és Felipe ünnepelnek. Salvadora rábízza a Del Ojos céget Felipére ő pedig azzal fog törődni hogy megkeseríti Sofia és Alvaro életét. Juan megtudja hogy a bírót megvesztegették. Sofia azon gondolkozik hogy lefizesse-e de aztán úgy dönt törvényes úton leplezi le ezt a csalást.

88. Juan javaslatára Sofia a törvényes megoldás mellett dönt. Alvaro Las Vegasban akarja elvenni Sofiát. Úgy dönt hogy odautazik hogy mindent előkészítsen. Felipe minden alkalmazottat kirúg a Del Ojos cégtől és úgy dönt hogy újakat fog felvenni. Salvadora eközben Fabiannal hetyeg a medencében. Fabian azt javasolja a nőnek hogy öljék meg Felipét így minden az övék lesz. Salvadora azonban ezt nem akarja. Juan véletlenül megtudja hogy Debora annak idején terhes volt de elvetélt amikor leesett a lépcsőről. Ettől nagyon elszomorodik. Salvadora megtudja hogy Alvaro Las Vegasba utazik hogy előkészítse az esküvőjét Sofiával. Úgy dönt hogy felbérel egy „szerelőt” hogy megbabrálja a gépet.

89. Salvadora beavatja Felipét a tervébe. A férfi szerint ez kész őrültség de nem áll Salvadora útjában. Juan rá akarja bizonyítani a bíróra hogy csalt. Alvaro elutazik Las Vegasba azonban útközben a gép meghibásodik és lezuhan. A repülő felrobban. Sofiának rossz érzése támad. A hírekben bemondják hogy Alvaro gépe lezuhant és hogy még nem tudni ki élte túl a katasztrófát. Juan információkat gyűjt az esetről. Sofia sokkos állapotba kerül. Alvaroról kiderül hogy életben van viszont nagyon megégett. Az iratait megtalálják a pilóta mellett. Felipe örül a  balesetnek és értesíti Salvadorát akit szintén boldoggá tesz a hír.

90. Alvarora rátalálnak és beviszik a klinikára ahol komoly műtéti beavatkozáson esik túl. Mivel nem tudják kicsoda nem értesítenek senkit. Sofia nem hiszi hogy a szerelme halott ezért arra kéri Juant hogy utazzanak a baleset helyszínére hátha kiderítenek valamit. Fabian és Salvadora kitervelik Felipe meggyilkolását hogy ketten élvezhessék a Del Ojos vagyont. A megvesztegetett bíró egy nagyon összeget kér Felipétől a férfi azonban ezt megtagadja tőle. A bíró közli Felipével ha nem fizet neki mindent kitálal. Sofia és Juan elutaznak a baleset színhelyére ahol az ottaniak átadják a nőnek Alvaro iratait miszerint a férfi meghalt.

91. Sofia eszét veszti a fájdalomtól. Nem tud beletörődni Alvaro halálába. Felipe kihallgatja amint Salvadora és Fabian az ő meggyilkolását tervezik. Miután Fabian elmegy a házból Felipe felelőségre vonja a testvérét miért akarja megölni. Salvadora azonban mindent tagad de végül színt vall. Felipe és Salvadora összekapnak a vita hevében az égő gyertya leesik a függönyre ami meggyullad és a Del Ojos ház lángba borul. Felipe megpróbálja megölni Salvadorát azonban a nő belöki a tűzbe. Felipét ellepik a lángok, Salvadora pedig időben kimenekül a házból. Alvaro állapota nagyon válságos nem tudni túléli-e az égési sérüléseket.

92. Alvarot újból megoperálják. Sofia elhatározza hogy új életet fog kezdeni és Los Angelesben szüli meg a gyerekét. Fabian megöli a megvesztegetett bírót és a gyilkosságot Felipére keni. Salvadora azt mondja a rendőröknek hogy Fabian meg akarta ölni és közben mindent elmondott neki. Rátereli Solbella meggyilkolását is. Barajas nyomozó lezárja az ügyet. Alvaro túl van az életveszélyen és sok időnek kell eltelni mire teljesen felépül. Sofia úgy dönt eladja a Miamiban lévő irodáját ehhez vevőket keres. Salvadora és Fabian édes kettesben töltik a szabadidejüket és elhatározzák hogy hamarosan összeházasodnak.

93. Sofiánál jelentkezik egy férfi aki egy idős ember megbízásából jött. Don Jaime Salinas meg akarja vásárolni a nő irodáját. Juan megtudja hogy Fabian semmissé tette Debora házasságát így a férfi szabadon feleségül veheti a nőt. Fabian ezzel a tettével elérte hogy ne kerüljön börtönbe. Sofia megtudja hogy a Del Ojos ház leégett és hogy Felipe meghalt.  A hírtől Sofia megnyugszik. Alvaro magához tér de semmire sem emlékszik ami vele történt. Fabian Las Vegasban elveszi Salvadorát és úgy döntenek vesznek egy új házat kettejüknek. 

94. Amikor Sofia meglátja Don Jaime-t az idős ember egykori szerelmét látja a nőben. Egyikük sem sejti hogy Don Jaime Sofia vérszerinti apja. Évekkel ezelőtt Sofia anyja szolgálólány volt de mikor teherbe esett Jaimétól a férfi felesége elkergette a háztól. A nő évekkel később meghalt. Jaime csak azután kezdte el keresi de sosem találta meg. Jaiménak az az érzése hogy Sofia a lánya ezért arra kéri a nevelt fiát Eleazart hogy segítsen neki kideríteni az igazságot. Debora megtudja hogy Fabian elvette feleségül Salvadorát.

95. Fabian szeretné Salvadora pénzét kezelni azonban a nő kijelenti hogy ő rendelkezik mindennel. Nem sokkal később beköltöznek az új közös házukba nem messze Sofia házától. Eleazar felhívja Sofiát és meghívja vacsorázni. Juant felkeresi egy nő aki Alvaro feleségének adja ki magát. Melina jelenléte mindenkit megdöbbent. Martina azt tanácsolja az anjának hogy kezdjen új életet és próbálja elfelejteni Alvarot. Junior hazatér Miamiba és feltett szándéka hogy visszaszerzi a lányt. Juan szeretné ha Octavio a cégnél dolgozna. Sofia átveszi Alvaro cégét. Jaime kideríti hogy a nő nem más mint a lánya. Ettől nagyon boldog lesz mert régóta meg akarta találni az elveszett lányát. Eleazar ennek nem örül ugyanis ha az öreg meghal mindent Sofia fog örökölni és ő egy cent nélkül fog maradni. 

96. Melina felkeresi Sofiát és közli vele hogy Alvaro egy hazug alak volt. Sofia azonban nem hiszi el egy szavát sem és kidobja a nőt. Melina bosszút esküszik a nő ellen. Fabian meghamisítja Salvadora aláírását hogy megszerezze a pénzét azonban a nő rajtakapja és megfenyegeti a férfit ha keresztbe tesz neki megöli. Jaime megváltoztatja a végrendeletét. Ezután felhívja Sofiát és arra kéri hogy látogassa meg mert látni szeretné. Alvaro sokkal jobban érzi magát azonban egy műtét még hátra van. Debora megtudja hogy állapotos.

97. Debora megosztja a jó hírt Juannal a férfi nagyon boldog mert gyereke fog születni. Salvadora úgy dönt hogy megöli Fabiant is mert a férfi csak a pénze miatt van vele. Gertrudis és Isabel hazatérnek és értesülnek mindenről ami a távollétükben velük történt. Melina besétál Alvaro irodájába és közli Sofiával hogy őt illeti meg Alvaro hagyatéka. Sofia arra kéri Juant nyomozzon Melina után mert nem hiszi hogy Alvaro becsapta. Eleazar elhatározza hogy megöli Don Jaimét hogy egyedül élvezhesse az öreg mesés vagyonát.

98. Salvadora megtudja hogy 2 hónapos terhes. A hírnek egyáltalán nem örül mert attól fél hogy tönkremegy a szép alakja így az abortusz mellett dönt. Alvaro utolsó műtétje sikerül a férfi hamarosan teljesen felépülhet. Sofia és melina összeverekednek a jachtklubban mert Melina olcsó kurvának nevezi. Juan és Debora partit akarnak rendezni a gyerekáldás alkalmából. Alvaro 1 héttel később teljesen meggyógyul ám továbbra is amnéziás. A doktor azt javasolja hogy hipnózis segítségével idézze fel a múltját. Alvaro úgy dönt aláveti magát.

99. A hipnózis során Alvaro megtudja kicsoda és hogy honnan származik. A férfi elhatározza Miamiba utazik hogy megismerje az ottani életét. Adolfo Urdaneta néven akar odautazni. Sofia partit rendez a hajózási vállalatnál. Eleazar megpróbálja megakadályozni hogy Jaime elmondja Sofiának hogy ő az apja. Attól fél hogy Sofia teljesen kisemmizné a vagyonból. Fabian meghallja amint Salvadora az orvosnak telefonál az abortusz ügyében. A férfi ezután nekitámad a lánynak és közli vele hogy nem engedi meg a terhessége megszakítását.

100. Salvadora késsel támad Fabianra de egyikük sem sebesül meg. Alvaro visszatér Miamiba és elhatározza hogy felkeresi Sofiát. Igaz nem emlékszik rá de tudni akarja boldog volt-e. Melina tüzet okoz Sofia kertjében de nem veszik észre. Melina figyelmeztetni akarja Sofiát hogy mindenhez joga van ami Alvaroval kapcsolatos. A jachtklubban megtartott partin váratlanul beállít Salvadora és Fabian Sofiáék legnagyobb bánatára. Alvaro is felbukkan és tanúja lesz a jeleneteknek. Don Jaime megtudja mire készül Eleazar. Az öreg rosszul lesz és meghal. Alvaro megszólítja Sofiát. A nő megdöbben aikor megpillantja a halottnak hitt szerelmét. Persze nem hiszi hogy Alvarot látja maga előtt. A férfi nem árulja el kicsoda mert attól félne hogy a nő elutasítaná. Mindenkit meglepetésként ér a férfi váratlan megjelenése. 

101. Alvaro egy szállodai szobában húzza meg magát. Sofia megtudja hogy Don Jaime meghalt. Eleazar keresi azt a levelet amiben az öreg megírta a teljes igazságot Sofiának. Nem akarja hogy Sofia megtudja azt hogy Jaime az apja volt. Melina felkeresi Alvarot de nem hiszi hogy a férfit látja maga előtt. Salvadorát rémálmok gyötrik. Octavio munkába áll az apja cégénél de Martina attól fél hogy a férje kevesebb időt fog vele tölteni. Gertrudis meglátogatja Salvadorát a nő házában és jól beolvas neki a sok gaztette miatt. Fabian megtudja hogy Debora terhes. Alvaronak egyre több minden kezd eszébe jutni a múltjával kapcsolatban. Savadora és Gertrudis összeverekednek. Salvadora egy nagy agyagvázával fejbevágja az asszonyt aki holtan esik össze. Salvadora azonnal értesíti Fabiant. 

102. Fabian és Savadora eltűntetik Gertrudis testét. Salvadora pánikba esik nem tudja mit tegyen. Alvaro összefut Sofiával az étteremben a férfi lassan kezd rá csak emlékezni. Don Jaime végrendeletének felolvasása a héten lesz. Sofiának is meg kell jelennie. Junior találkozóra hívja Martinát és arra kéri hogy hagyja el Octaviot és menyjen el vele. Melina anyja váratlanul Miamiba érkezik akiről kiderül hogy ő Salvadora és Felipe halottnak hitt anyja Dalma. Az asszony annak idején megrendezte a halálát hogy Ignacio ne találja meg.

103. Dalma megjelenik Gertrudisként Isabelnél bár a lány nagyon furcsállja az asszony viselkedését. Juan elkíséri Sofiát Jaime végrendeletének felolvasására. Az ügyvéd közli a nővel Jaime minden vagyonát ráhagyta. 10%-ot Eleazar, 90%-ot pedig Sofia kapott. Dalma megtudja hogy Gertrudis az ő szerepét játszotta hosszú ideig. Eleazar nem tudja elhinni hogy mindent Sofia kapott. Megpróbálja megszerezni a nő 90%-át is. Alvaro emlékezete visszatér. Most már tisztán emlékszik mindenre ami vele történt. Egyenlőre nem meri felfedni magát Sofia előtt mert attól fél hogy a nő nem értené meg. Dalma megjelenik Salvadoránál.

104. Salvadora felkiállt és kikotyogja hogy ő ölte meg Gertrudist. Dalma azonban közli a lányával hogy ő az anyja és azért jött hogy a lánya mellett maradjon. Salvadora megtudja hogy az anyja nem halt meg. Felelőségre vonja Dalmát miért hallgatta el hogy él. Alvaro meglátja Melinát és ki akarja deríteni hogy mit keres Miamiban. Junior megcsókolja Martinát és eközben egy lesifotós lefényképezi őket. A fényképészt Junior bérelte fel hogy hamis bizonyítékot koholjon. Eleazar kedvesen próbál közeledni Sofiához hogy így megszerezze a 90%-át. Dalma részesedést akar Salvadorától és Fabiantól azonban a ők nem akarnak adni semmit. Dalma megfenyegeti a lányát feljelenti ha nem teszi azt amit ő mond. 

105. Gertrudisról kiderül hogy nem halt meg hanem ismeretlen betegként kómában fekszik egy klinikán. Salvadora közli az anyjával megöli ha nem száll le róla. Isabel találkozik Claudioval aki visszatért egy külföldi útjáról. Octavio azt hiszi hogy Martinának és Juniornak köze van egymáshoz. Alvaro rájön hogy Melina teljesen őrült. Melina annak idején majdnem Alvaro felesége lett de a nőnek viszonya volt egy idős milliomossal és ezért Alvaro csalódott benne. Melina azonban a mai napig megszállottja a férfinak. Salvadora kiterveli az anyja halálos autóbalesetét. Arra kéri Fabiant hogy tegye tönkre Dalma fékjét. A férfi megteszi de nem is sejtik hogy Isabel ül be abba az autóba. A nő majdnem balesetet szenved az úton. 

106. Isabel szerencsésen megmenekül. Dalma rájön hogy Salvadora megpróbált az életére törni. Fabian azt javasolja a feleségének hogy próbálkozzanak mással. Eleazar úgy akarja megszerezni Sofia pénzét hogy szerelmet vall neki. Martina és Octavio nagyon csúnyán összevesznek a férfi el akar válni tőle mert azt hiszi Martinának viszonya Juniorral. Martina azonban nem tudja hogy hamis képek készültek Juniorról és róla. Eleazar meghívja Sofiát vacorázni és arra kéri a nőt hogy legyen a felesége mert halálosan beleszeretett.

107. Dalma felkeresi a lányát és átad neki egy iratot ha történne vele valami Fabian és ő börtönbe kerülnek. Salvadora nem hajlandó egy centet sem adni az anyjának mert egyedül akarja élvezni azt a pénzt amit közösen elvett Fabiannal. Juan eléri hogy újratárgyalják Ignacio végrendeletének ügyét. Fabian értesül a férfi tervéről és értesíti Salvadorát. Dalma felajánlja a lányának hogy mint Gertrudis kémkedhet nekik mindarról amit Sofiáék terveznek. Alvaro elhatározza hogy mindent elmond Sofiának mindarról ami vele történt.

108. Alvaro meghívja Sofiát és végül elhatározza hogy elmondja az igazat azonban meghátrál. A férfinak eszébe jut egy ötlet. Dalma mint Gertrudis megpróbál kiszedni információkat Isabelből. Gertrudis továbbra is kómában van nem lehet tudni mikor fog felkelni. Alvaro ál hangon felhívja Sofiát és találkozóra hívja a szállodába azzal az ürüggyel hogy tud valamit Alvaroról. Eleazar úgy dönt miután elvette Sofiát megöli így ő lehet a víg özvegy. Dalma sok információt kiszed Isabelből majd elmegy Salvadorához és Fabianhoz.

109. Amikor Sofia megérkezik a szállodába találkozik Alvaroval és a férfi ekkor bevallja a lánynak hogy kicsoda. Sofia elájul. Mikor magához tér Alvaro bocsánatot kér tőle és elmondja neki min ment keresztül. Sofia összezavarodik. Octavio megtudja hogy Martina Junior lakásában töltötte az éjszakát. Debora találkozik Fabiannal aki megfenyegeti ha nem állnak el a pertől megöli a benne fejlődő gyereket. Debora nagyon megijed hisz jól tudja Fabian mindenre képes. Melina megtudja hogy Alvaro életben van. Úgy dönt visszaszerzi a férfit bármi áron. Sofia végre megtudja Alvarotól ki is Melina valójában. Kibékül Alvaroval.

110. Sofia és Alvaro annyi idő után ismét egymás karjaiban találja meg a szerelmet. Elhatározzák hogy összeházasodnak és örökre elmennek Miamiból. Mindenki megtudja hogy a férfi életben van. Fabian Salvadora távollétében lefekszik Dalmával. Martina keresi Octaviot azonban nem akad a férfi nyomára. Eleazar rájön hogy semmi esélye Sofiánál ugyanis Alvaro életben van. Azonban hírtelen eszébe jut egy ördögi terv. Elhatározza hogy megjátsza a halálos beteget hogy így visszacsalogassa a nőt. Melina találkozik Salvadorával és szövetséget kötnek egymással. Octavio meghoz egy fontos döntést elutazik Miamiból örökre.

111. Juannak sikerül jobb belátásra téríteni a fiát így Octavio marad de Martinától el akar válni. Eleazar meghivatja magát Sofia házába majd a férfi rosszullétet színlel. Sofia megijed. Eleazar azt mondja a nőnek hogy súlyos beteg és hogy csak hetei vannak hátra. Eljátssza a nő előtt a haldokló hősszerelmest. Annyira jól sikerül neki hogy Sofia elhiszi minden szavát. Már csak el kell érnie hogy a nő feleségül menyjen hozzá aztán Adios Sofia. Juan megtudja hogy Fabian megfenyegette Deborat. El akar menni a férfihoz hogy móresre tanítsa de Debora nem akar balhét. Martina elhatározza beleegyezik a válásba és aztán hozzámegy Juniorhoz.

112. Sofia azt szeretné ha a lánya és Octavio végre kibékülnének. Azonban erre kevés az esély mert mindkét fél el akar válni. Melina közli Alvaroval hogy nem hagyhatja el mert ők ketten egy pár és Sofia az útjukban áll. Alvaro közli az őrült lánnyal hogy szereti Sofiát és nem fogja elhagyni. Melina bánatában leveti magát az erkélyének ablakából de szerencsére a medencébe zuhan. Alvaro beviszi a klinikára. Eleazar arra kéri Sofiát hogy jöjjön hozzá feleségül és miután meghal boldog lehet Alvaroval. Dalma és Fabian ismét lefekszenek egymással míg Salvadora valahol kever. Melina megpróbálja befolyásolni Alvarot azonban a férfira ez nincs hatással. Sofia elhatározza hogy hozzámegy feleségül Eleazarhoz. 

113. Eleazar nagyon boldog mert Sofia belesétált a csapdájába. Salvadorát valaki névtelenül felhívja és az ismeretlen hang azt kiáltja bele a telefonba hogy: gyilkos! Salvadora nagyon megijed. Fabiannal próbálják lenyomozni de semmi értelmét nem látják mert rejtett számról telefonáltak. Martina meg akarja menteni a házasságát azonban nincs sok esélye. Sofia közli Alvaroval hogy bizonytalan ideig nem mehet hozzá mert hozzá kell mennie Eleazarhoz aki nagyon beteg. Alvaro azonban gyanítja hogy a férfinak valójában semmi baja. Arra kéri Juant hogy nyomozzanak Eleazar után. Melina megszökik a kórházból és összefut Elezararral akiről kiderül hogy régi évfolyamtársak. Milyen kicsi a világ!  

114. Eleazar megtudja Melináról hogy egykoron Alvaro menyasszonya volt. Szövetséget akar kötni a nővel hogy elválasszák Sofiát Alvarotól. Melina megköti vele az alkut. Fabian attól fél hogy minden ki fog derülni és ő börtönbe fog kerülni Salvadorával azonban a nő biztosítja arról hogy ez nem fog megtörténni. Debora rosszul lesz. Juan orvoshoz viszi hogy kiderítse mi lehet a nő baja. Melina titokban követi Alvarot a szállodáig azonban nem számol azzal hogy meglátja Eleazart is. Sofia arra gyanakszik hogy Juniornak köze van Martina válásához. 

115. Alvaro és Eleazar összeverekednek a szállodában mert a férfi tisztában van azzal hogy Eleazar hazudott Sofiának. Juan közli Salvadorával és Fabiannal hogy ne örüljenek sokáig a jólétnek mert amint kiderül a csalás börtönbe fognak kerülni. Dalma azt tervezi hogy elküldi Isabelt Miamiból mert nem akarja hogy a lány gyanakodjon. Salvadora úgy dönt hogy végez Juannal mert a férfi mindent tud róla és nem akarja hogy kiderüljön az igazság. Eleazar feljelenti Alvarot a rendőrségen és gyilkossággal vádolja a férfit. Melina értesül erről és követeli a férfitól vonja vissza a feljelentést különben az egyességüknek vége lesz. 

116. Sofia összevész Alvaroval mert a férfi nekiesett Eleazarnak. Melina parancsára Eleazar visszavonja a feljelentést. Octavio elutazik Londonba de nem szól Martinának a hírtelen utazásáról. Salvadora és Dalma nagyon keményen összekapnak mert Fabian rájuk akarja terelni a gyanút. Debora Londonba utazik Octavio után hogy nyugalomban töltse a terhesség következő hónapjait. Martina nem írja alá a válási papírokat mert még szereti a férjét. Junior ennek nem örül. Mindent elkövet azért hogy Martina és Octavio útjai elváljanak. Juan megkéri egy évfolyamtársát hogy nyomozzon egy kicsit Fabian üzleti múltja után mert gyanakszik rá. 

117. Eleazar rosszullétet színlel hogy visszatartsa Sofiát. A nő úgy dönt minél hamarabb hozzámegy feleségül. Alvaro nem hiszi hogy a férfi beteg ezért valahogy el akarja érni hogy bebizonyítsa Sofiának azt hogy a férfi hazudik neki és csak a pénzét akarja megszerezni. Dalma és Fabian a jachtra mennek hogy együtt töltsék a délutánt azonban mikor a nyílt vízre érnek Dalma egy injekciós tűvel végez a férfival majd a testet bedobja a tengerbe.  Juan bizonyítékot talál Juan ellen a barátja segítségével azonban Fabiant sehol sem találják. 

118. Sonia hozzámegy Elezarhoz feleségül majd aznap este beköltöznek Don Jaime házába. Eleazar elhatározza  hogy pokoláá fogja tenni a felesége életét. Martina elmondja Juannak milyen őrültséget követett el az anyja. Hamarosan Alvaro is értesül a titkos esküvőről. Salvadora megtudja hogy az anyja megölte Fabiant. Gertrudis magához tér a kómából de semmire sem emlékszik csupán arra hogy egy vázával fejbe vágták. Isabel úgy dönt nem fog elutazni mert gyanakodni kezd Dalmára. Felhívja Claudiot és a férfi segítségét kéri ez ügyben. 

119. Eleazar terrorizálja Sofiát a nő kezdi megbánni hogy hozzáment a férfihoz. Alvaro kideríti hogy Eleazarnak semmi baja sincs. Elmegy Sofia házába de mire odaér egyikük sincs a házban. Eleazar elkábította a nőt és éppen a repülőtér felé tartanak. Melina azonban a repülőtér parkolójába megy és mikor Eleazar odamegy a nő egy hangtompítóval agyonlövi majd a gyilkos fegyvert Sofia kezébe teszi. Ezután értesíti a rendőrséget. Amikor Sofia felébred maga mellett találja Eleazart holtan és kezében a pisztollyal amivel megölték. 

120. Sofiát letartóztatják gyilkosság vádjával. Alvaro a rendőrségre siet és el akarja érni hogy óvadék ellenében szabadon engedjék a nőt. Martina nem hiszi hogy az anyja egy gyilkos. A vizsgálat során megállapítják hogy Sofia kezén nem találtak lőport valamint az is kiderül hogy nagy mennyiségű kábítószer volt a szervezetében. Ezek után Sofiát szabadon engedik és az igazi gyilkos nyomába erednek. Alvaro és Sofia még aznap összeházasodnak a hivatalban és úgy döntenek hogy Los Angelesbe fognak költözni. Gertrudis emlékezete visszatér és a nő úgy dönt visszatér Miamiba. Melina megtudja hogy Sofia és Alvaro melyik szállodában vannak ezért elmegy hogy végezzen mindkettejükkel. Amikor megérkezik Melina pincérnek öltözve késsel támad Sofiára és bevallja a nőnek hogy ő ölte meg Eleazart. 

121. Alvaro időben érkezik és megmenti Sofia életét azonban Melinának nyoma vész. Octavio és Debora visszatérnek Miamiba. Gertrudis megjelenik iIabelnél és elmondja  a lányának hogy miken ment keresztül. Abban a percben lép be Dalma és mindkettejükre fegyvert fog. Salvadorát felszólítják hogy haladéktalanul hagyja el a házát mert minden Sofiát és a családját illeti meg. A feldühödött nő bosszút akar állni Sofián ezért elhatározza hogy még aznap este végezni fog Alvaroval és a nővel. Dalma elmenekül és ezzel megkegyelmez Gertrudisnak ésIsabelnek. Claudio azonban követi őt az autójával. Rájön hogy hova is megy. 

122. Claudio elújságolja Sofiának és Alvaronak hogy Dalma Salvadora bűntársa. A rendőrség úton van Salvadora háza felé ám mire odaérnek csak a halott Dalmára bukkannak. Salvadora megölte egy késsel. A bosszúálló nő most Sofiát és Alvarot akarja célba venni. Alvaro talál egy vevőt a cégének és így hamarabb el tudja adni ahogy gondolta. Junior rájön hogy sokat ártott Martinának ezért mindent elmond a lánynak arról amiket csinált. Martina megtudja hogy Junior miatt ment tönkre a házassága. Közli a fiúval hogy hallani sem akar többet róla. Salvadora kifigyeli Sofiát és Alvarot akik a hajózási vállalathoz indulnak. 

123. Junior felkeresi Octaviot és mindent bevall neki. Arra kéri tegye boldoggá Martinát. Sofia és Alvaro éppen indulni készülnek amikor az ajtóban belebotlanak Melinába. A nő fegyvert fog rájuk. Eközben Salvadora bombát rejt el a földszinten hogy megölje őket. Melina arra kéri Alvarot hogy legyen vele örökké azonban Sofia rátámad az őrült lányra végül Alvaroval kifutnak az épületből. Abban a percben felrobban a bomba és Melina meghal. Sofia arra gyanakszik hogy Salvadora áll a merénylet hátterében. Claudio megkéri Isabel kezét aki elhatározza hogy hozzámegy a férfihoz. Sofia és Alvaro rendeznek egy búcsúpartit. Salvadora azonban megjelenik és mikor egyedül találja Sofiát kulcsra zárja az ajtót. Fegyvert fog Sofiára és közli vele hogy megöli. Alvaro megtudja hogy Salvadora a házban van és egyedül van Sofiával.  Juan értesíti a rendőrséget és mindenkit kimenekít. 

124. Salvadora bevallja az összes bűnét amit elkövetett. Sofia arra kéri hogy engedje el és intézzék el civilizált emberek módjára. Salvadora azonban elővesz egy gyufát és meggyújtja a függönyt. Az egész ház nemsokára lángokban áll. Salvadora megpróbálja megégetni Sofiát azonban a nő kimenekül a szobából és felsiet az emeletre. Salvadora utánamegy de a füst miatt nehezen tájékozódik. A rendőrség megérkezik a házhoz azonban nejezen lehet bejutni a tűz miatt. Alvaro azonban beugrik a medencébe majd beront az égő házba. Salvadora rátámad Sofiára és megpróbálja lelőni azonban egy égő gerenda ráesik a nőre és Salvadorát ellepik a lángok. Alvaro megtalálja a rémült Sofiát és kimenekíti a pokolból. 

125. Salvadora elevenen elég. Néhány hónappal később megszületik Debora és Juan kislánya akit Perlának neveznek el. Sofia és Alvaro újabb gyerek elé néznek. Octavio és Martina örökbe fogadnak egy süket néma kisfiút. A család a Los angelesi családi házba költözik és úgy döntenek hogy maguk mögött hagyják Miamit. Claudio és Isabel Európába költöznek és velük tart Gertrudis is. Junior is megtalálta a boldogságot egy lány oldalán. Sofia és Alvaro hivatalosan is kimondják a boldogító igent mégpedig a szép házuk kertjében. 1 évvel később megjelenik Octavio első könyve melyben megírta Sofia és Alvaro szerelmének történetét a könyv címe pedig: A bosszúálló. Ez a regény arra szolgál hogy a bosszú rossz tanácsadó bármilyen rosszat is tettek velünk az életben próbáljunk boldogan élni hisz a gonoszok elnyerik méltó büntetésüket, a jók pedig a jutalmukat.
 
 
 
 
 
Fin

 

 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Acquistare Kamagra Naturali KelMymn

KelMymn,2019.09.16 04:32

Opinioni Levitra Best Price Cialis 20mg [url=http://xbmeds.com][/url] Buy Super P Force Pills Buy Propecia And Minoxidil Viagra Kaufen Tipps